0.00 lv.
0 productsБаничките са обичани от всички, защото те символизират топлината, уюта и любовта, която споделяме с близките си. Кой може да устои на хрупкавата коричка, пухкава плънка и ароматно масло? С баничките може да се експериментира безкрайно – различни вкусове, форми, размери – всички са неустоими. Вижте нашите предложения, от които ще си оближете пръстите!
Продукти:
1 пакет оризови кори
200 г спанак
4 яйца
100 г кашкавал
зехтин
100 мл цедено кисело мляко
Приготвяне:
Нарежи спанака и го задуши в зехтин за около 6 минути. Разбий яйцата и ги смеси с млякото и настъган кашкавал. Добави сол на вкус. Оризовите кори се потапят във вода от двете страни, за да омекнат. Разпредели от сместа върху всяка кора и сгъни в желана форма. Печи за около 30 минути на 250 градуса и върху хартия за печене, докато баничките се зачервят. Сервирай ги топли. Добър апетит!
Продукти:
300 г патешко филе
200 г тиква
200 мл сметана, пълномаслена
1 пакет фини кори за баница
200 г кисело мляко
150 г сирене Бри
1 скилидка чесън
1 глава лук
зехтин
Приготвяне:
Нарежи патешкото на дребни парченца, нарежи лука и чесъна на ситно и ги задуши в зехтин на среден огън. Настържи тиквата и я добави в тигана. Когато всичко поомекне добави сметаната и разбъркай добре. Добави нарязано на ситно сирене Бри. Подправи със сол и черен пипер. Разпредели сместа върху корите и навий. Печи на 250 градуса за около 45 минути или докато баничките се зачервят. Сервирай с кисело мляко. Добър апетит!
Продукти:
1 пакет къпани кори
4 яйца
200 г козе сирене
250 мл кисело мляко
1 с.л. сода
3 стръка праз лук
100 г гъби печурки
сол на вкус
200 г масло
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежи праза на ситно, нарежи и гъбите и ги задуши в малко масло. Добави сол и черен пипер на вкус. Разбий яйцата и добави сиренето. Смеси млякото със содата и го добави към яйцата. Върху всяка кора разпредели количество от праза и гъбите и яйчената смес. Навий всяка кора и подреди в кръгла тава. Залей баницата с разтопено масло и печи за около 45 минути на 250 градуса. Добър апетит!